Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Και το όνομα αυτού…iphone 4s

Ανακοινώθηκε επιτέλους το νέο κινητό της apple με την ονομασία iphone 4s! Εντάξει, σίγουρα η μηλοεταιρία δεν τάραξε τα νερά με αυτό της το μοντέλο μιας και πολλοί λάτρεις του συγκεκριμένου smartphone περιμένανε μεγάλες αλλαγές και σίγουρα ένα καινούριο design. Η apple όμως προτίμησε την ασφαλή οδό όπως έκανε με το 3gs έτσι έβγαλε ένα μοντέλο ναι μεν με αλλαγές αλλά όχι ριζικές.

Βέβαια αν αφήσουμε την πικρία μας στην άκρη και το δούμε με ψύχραιμο μάτι θα διαπιστώσουμε πως υπάρχουν σπουδαίες αλλαγές. Μία απ’ αυτές είναι ότι το iphone πλέον θα διατίθεται και με χωρητικότητα 64gb! Ασφαλώς δεν γίνεται να μην αναφερθώ στον νέο επεξεργαστή Α5 που θα διαθέτει η συσκευή και είναι δύο φορές ταχύτερος από τον προκάτοχό του, Α4.

Οι λάτρεις της φωτογραφίας έμειναν σίγουρα ικανοποιημένοι αφού η apple αναβάθμισε την κάμερα στα 8 megapixels ενώ της πρόσθεσε έναν ακόμα φακό (σύνολο πέντε) αυξάνοντας μ’ αυτό τον τρόπο την απόδοση της. Επίσης προσέθεσε και την λειτουργία του face detection, κάτι που σίγουρα έλειπε.

Η μεγάλη καινοτομία που είδαμε χθες στο event είναι το Siri που ουσιαστικά πρόκειται για αξιοποίηση της τεχνητής νοημοσύνης της συσκευής! Ουσιαστικά με το πάτημα ενός κουμπιού θα ενεργοποιείται η συγκεκριμένη λειτουργία και θα μπορούμε να μιλάμε στο κινητό μας! Θα μπορούμε να του λέμε να στέλνει μηνύματα, email, να μας βάζει υπενθυμίσεις βγάζοντας μας έτσι από τη δύσκολή θέση όταν πχ οδηγούμε. Το εντυπωσιακό είναι ότι η λειτουργία έχει διαδραστικό χαρακτήρα και θα μπορεί να μας απαντάει σε ερωτήσεις μας του τύπου τι καιρό θα κάνει σήμερα κτλ. Η λειτουργία αυτή θα αντιλαμβάνεται αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά.

Επίσημη αναφορά για το πότε θα κυκλοφορήσει στην χώρα μας δυστυχώς δεν υπάρχει. Υπομονή και αναμονή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ελεύθερος σχολιασμός...