Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Πεζοδρόμηση Αγ. Σοφίας

Η συμπρωτεύουσα, όπως θέλουν πολλοί ν’ αποκαλούν την Θεσσαλονίκη είναι μία πόλη που αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κι ένα απ’ αυτά είναι το κυκλοφοριακό. Θα μου πείτε ποια μεγάλη πόλη δεν έχει τέτοια θέματα; Εντάξει όλες οι μεγάλες πόλεις λίγο-πολύ έχουν τα ίδια προβλήματα ν’ αντιμετωπίσουν, βλέπε ρύπους, μποτιλιάρισμα, παρκινγκ και άλλα πολλά.
                                                                                     
Το θέμα με την Θεσσαλονίκη όμως είναι ότι έχει έναν Δήμαρχο που από την στιγμή που εκλέχθηκε έβαλε σκοπό της ζωής του να διώξει τ’ αυτοκίνητα από την πόλη και κυρίως από το κέντρο της. Πως το κάνει αυτό; Απλά πεζοδρομεί κεντρικούς δρόμους με πρόσφατο επίτευγμα αυτόν της Αγ. Σοφίας. Συγγνώμη κ. Μπουτάρη πριν βγείτε Δήμαρχος αυτής εδώ της ρημαγμένης πόλης όνειρό σας ήταν ν’ απαγορεύσετε από τους μόνιμους κατοίκους του κέντρου να πηγαίνουν σπίτια τους; Γιατί ουσιαστικά αυτό κάνετε πεζοδρομώντας χωρίς σχέδιο και πλάνο ακόμη και κεντρικές αρτηρίες της πόλης! Γνωρίζετε κ. Δήμαρχε ότι για να πάει κάποιος κάτοικος του κέντρου στην δουλειά του ας πούμε στην Βιομηχανική περιοχή της Σίνδου πρέπει ν’ αλλάξει τουλάχιστον δύο λεωφορεία με ότι ταλαιπωρία συνεπάγεται αυτό; Γιατί εσείς του απαγορεύετε να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητό του;

Μα η απάντηση είναι απλή… Γιατί η Θεσσαλονίκη πρέπει επιτέλους να γίνει ανθρώπινη πόλη! Συμφωνώ απολύτως! Αλίμονο ποιος δεν θέλει να μένει σε μία πόλη χωρίς νέφος, χωρίς αυτοκίνητα; Κανείς! Το πρόβλημα όμως είναι ότι για να τα αποκτήσεις όλα αυτά πρέπει να έχεις Μέσα Μαζικής Μεταφοράς! Στην Θεσσαλονίκη το μοναδικό Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο Θεσσαλονικιός είναι τα λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ με τα πολλά προβλήματα που όλοι γνωρίζουμε.

Εσείς κ. Δήμαρχε αποφασίσατε να διώξετε τ’ αυτοκίνητα και γενικότερα να επεμβαίνετε χωρίς μέτρο και σχέδιο στην πόλη χωρίς να δίνετε καμία απολύτως εναλλακτική στους κατοίκους της. Ανόητος θα ήταν ο Θεσσαλονικιός αν είχε στην διάθεσή του 2-3 μεταφορικά μέσα στην διάθεσή του (π.χ λεωφορείο, μετρό, τραμ κτλ) και διάλεγε το αυτοκίνητό του. Τότε ναι θα έπρεπε να προβείτε σε μέτρα σκληρά, αδιαπραγμάτευτα και απόλυτα όπως αυτό απλούστατα γιατί θα υπήρχαν οι εναλλακτικές.

Μην ξεχνάτε ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι πολιτισμός και πιστέψτε με στην Θεσσαλονίκη δεν είμαστε καθόλου πολιτισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ελεύθερος σχολιασμός...