Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Πολιτικό κεφάλαιο

"Οφείλουμε να θυσιάσουμε το πολιτικό μας κεφάλαιο για να σωθεί ο τόπος". Εμένα τουλάχιστον με άφησαν έκπληκτο τα λόγια του κ. Βενιζέλου. Ο λόγος; Δεν μπορείτε κύριε αντιπρόεδρε και υπουργέ οικονομικών να συνεχίζετε να μας υπενθυμίζετε ότι το μόνο που γυρνάει στο μυαλό σας είναι η πολιτική σας καριέρα! Δεν είναι δυνατόν σε εποχές τόσο κρίσιμες για τον τόπο να λέτε στους Έλληνες πολίτες -που κυριολεκτικά κρέμονται από τα χείλη σας για ένα αισιόδοξο μήνυμα, για λίγο φως σ αυτό το αβέβαιο και δυσοίωνο μέλλον της χώρας- ότι πρέπει να θυσιάσετε το πολιτικό σας κεφάλαιο για να σωθεί ο τόπος.

Μήπως γνωρίζετε τι έχει θυσιάσει τόσα χρόνια και ιδιαίτερα τα δύο τελευταία ο ελληνικός λαός; Έχει θυσιάσει πράγματα που δεν του χάρισε κανείς όπως το εισόδημά του, την εργασία του, την περιουσία του, την υγεία του, την παιδεία του και πάει λέγοντας…

Κι όλα αυτά γιατί εσείς και όλοι οι προκάτοχοί σας μηδενός εξαιρουμένου δεν επενδύσατε ποτέ το πολιτικό σας κεφάλαιο υπέρ της εξέλιξης, ευμάρειας και εξυγίανσης αυτού του κράτους.

Για μένα θα πρέπει να παραμερίσετε τις προσωπικές σας φιλοδοξίες και επιδιώξεις και ν’ αποφασίσετε ν’ ασχοληθείτε σοβαρά μ’ αυτό το πολύπαθο κράτος που απ’ ότι όλα δείχνουν έχετε αφήσει στο έλεος των κερδοσκόπων, των εταίρων μας και του ΔΝΤ. Οι πολιτικές καριέρες έχουν τελειώσει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ελεύθερος σχολιασμός...